Стоил Жилев е национален състезател и треньор II ниво по скуош за България и практикува този спорт от 10 години  в "МОНИ СКУОШ КЛУБ" - Национална спортна академия "Васил Левски" - София. Притежава безброй награди, победител в сериите на Balkan cup за 2013г. и балкански шампион с отбора на България за 2014г.

Тренировката му със Златка Димитрова беше изморителна и натоварваща. Въпреки, че Злати за първи път практикува този спорт се справи блестящо и стриктно изпълняваше съветите на треньора си.

СКУОШЪТ е спортна игра на закрито, с ракета и мека топка. Играе се в корт с стандарни размери 6,40м/9,75м, в който се използват четирите стени и пода. Целта е топката да удари задължително предната стена на скуош игрището - директно или чрез рикошет от другите три стени. След отскачането от предната стена играчите на скуош удрят топката преди да е тупнала или след едно докосване на пода. Разиграването продължава докато някой сбърка или съдията не отсъди "препречване" ( в скуоша играчите са длъжни да осигурят място за удар на съперника си). Топка на чертата е АУТ. Скуошът е идеален спорт за практикуване през зимния сезон.