Рецепта:

2 моркова

2 стръка целина

2 глави лук

800 г пащърнак

малко парче пресен джинджифил

2 скилидки чесън

зеленчуков бульон

зехтин

4 стръка пресен кориандър

морска сол и черен пипер

 Приготвяне:

Нарежете морковите, целината и лука на едри кубчета. Обелете чесъна и настържете джинджифила на ренде. В голяма тенджера сложете 2 с.л. зехтин и добавете всичките продукти, заедно със зеленчуковия бульон и около 1,80 л вода и оставете да заври. Периодично разбърквайте добре. Подправете със солта и черния пипер. След като супата е готова, пасирайте с блендер или с пасатор до гладка смес.

Разпределете в купички и украсете с листата от кориандър. Ако сте привърженик на нестандартните вкусове, можете да добавите резен круша.