Go Bio - Трансформация

Начало | Хранене

Хранене

Мини кексчета със сладък картоф

Мини кексчета със сладък картоф

Сладките картофи са богати на неразтворими влакнини, които предотвратяват затлъстяването. Близо половината влакнини са пектинови разтворими влакнини, които регулират нивата на холестерола в кръвта. Същото действие върху организма имат и растителните стероли, които обаче имат и способността да се свързват с токсичните вещества в храносмилателния тракт и да ги извеждат от организма.

прочети още...

Пъстра салата с рукола

Пъстра салата с рукола

Руколата ее зеленчук с чудесни хранителни, здравословни и диетични качества. Богата на витамините А, С и К, минералите калций, калий, натрий, фосфор и магнезий, органични киселини и етерични масла. Нетипично за листен зеленчук, руколата съдържа голямо количество омега-3 мастни киселини.

прочети още...

Смути от тиква и канела

Смути от тиква и канела

Оранжевият цвят на плода се дължи на голямото количество каротин (провитамин А), който в някои сортове надвишава дори този в морковите. Освен, че е силен антиоксидант, това вещество придава и много приятен тен на кожата, особено през зимата, когато тя лесно повяхва от студа. Витамините от група В (В1, В2, PP) и витамин Е също отговарят за здравето и красотата на кожата, ноктите и косата ни. Високото съдържание на витамин С (15 мг. на 100 гр.) пък укрепва имунната система и ни пази от вирусни заболявания.

прочети още...

Вегетарианска закуска

Вегетарианска закуска

Най-популярното яйце – кокошето яйце е естествен източник на протеини, мазнини, витамини, минерали и аминокиселини, като съдържа 9 от общо 21, съществуващи в природата. Тези факти го превръщат в една от основните покупки в кошницата на българина. Сред основните качества на яйцата от свободни кокошки е съдържанието на холестерол – с 1/3 по-малко от другите яйца и с 1/4 по-малко наситени мазнини.

прочети още...

Супа от моркови и киноа

Супа от моркови и киноа

Киноа е богато на протеин – 20 %, добър източник на витамин Е и В. Това е единственият природен продукт, в който са събрани всички незаменими аминокиселини. Растението съдържа фосфор, цинк, магнезий, желязо и фибри. Помага при мигрена, защитава от сърдечна недостатъчност, фибрите, които се съдържат в него, предпазват от рак на гърдата при жените.

прочети още...